Vagabond, Sveriges största resemagasin, har precis utsett Norge till årets resmål 2019. Passande nog får Caravan Stockholm i år besök av Norwegian Scenic Routes som kommer och tipsar om fantastiska platser att uppleva i vårt vackra grannland.

Under fredagen och lördagen kommer Per Ritzler, senior rådgivare på Norwegian Scenic Routes, och föreläser om norska turistmål. I Norge satsar de stort på att utveckla 18 utvalda vägsträckor där fokus ligger på arkitektur och design i natursköna områden längs kusten, fjäll och fjordar. Arkitekturen går igen i rastplatser, utsiktspunkter, servicebyggen, stigar, trappor och möbler längs vägarna. Målet är att fler ska semestra i Norge för att samtidigt stärka näringsutvecklingen i distrikten. Missa inte denna föreläsning full av inspiration till framtida resor!

Mer information finner du i scenprogrammet!

©Foto Jarle Wæhler/Statens vegvesen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *